fbpx

Co jsou bio zelené potraviny?

V našem moderním světě postupně zapomínáme na jednoduchost a přirozenost života, na dary přírody. Šťáva z mladého ječmene a jednobuněčná sladkovodní řasa Chlorella pyrenoidosa jsou jednou z možností, jak pomoci sobě, dětem i zvířatům. Živá, zdravá a jednoduchá potravina vhodná pro všechny věkové kategorie.

Žijeme v rychlé době. Máme na sebe obrovské nároky, což nám přináší dlouhodobý stres. Organismus nemá čas, ani možnost, na chvilku spočinout a zregenerovat se. V tělech nám kolují toxiny z nekvalitní stravy, vody, slabého dýchání a znečištěného ovzduší. Všude na nás číhají plasty, elektrosmog (wifina), různé chemické sloučeniny. Zdravý silný organizmus má schopnost si s tím poradit. Většina z nás, ale zdravá není, i když si to o sobě myslíme. Jedeme všichni na dluh. Bohužel, platí to už i pro naše děti.

Mnoho současných dětí vyrůstá na umělém mléku, instantních kaších a zelenině ze skleniček. Na těle mají roky plastové plenky, život tráví na plastových podložkách s plastovými hračkami v puse. Kolem sebe mají monitory dechu, chůvičky, telefony a rodiče ve stresu, aby vše dělali správně, a aby se dítě správně vyvíjelo. Pravidelné návštěvy u pediatra, očkovaní, ATB léčba, chronické léky. Nic, co by naši předci znali. Na tohle nás evoluce nepřipravila. Je proto čas se zastavit a dělat věci jinak.

Chlorella a Zelený ječmen nejsou doplňky výživy. Je to plnohodnotná potravina v její živosti a jednoduchosti.

Bio řasa Chlorella – smaragdová „konzerva“ plná vitálních látek. Jednobuněčná sladkovodní řasa patří mezi nejjednodušší formy života a je základem celého vyššího potravního i životního řetězce. Je také prvotním přírodním zdrojem omega-3 mastných kyselin.

Bio zelený ječmen – čistá šťáva z mladého ječmene, přirozeně bezlepková. Obsahuje široké spektrum biologicky aktivních látek. Ideální potravinová základna pro děti i dospělé.

Tráva a řasy jsou základem potravinového řetězce a mají zázračnou sílu, zejména:

  • obohacují a vyrovnávají každodenní jídelníček,
  • čistí a vyživují tělo,
  • jsou jednoduché a dobře stravitelné,
  • vyrovnávají pH organismu a působí proti zánětům,
  • podporují samoléčebné a regenerační procesy v těle a vrací ho zpět do rovnováhy,
  • jsou komplexní čistou potravinou namíchanou přírodou v ideálním poměru,
  • jsou šetrné k tělu,
  • vhodné pro každého.
Společné vlastnosti zelených potravin

Sytí a čistí – Ječmen a Chlorella umí tělo důkladně vyčistit a zároveň i nasytit potřebnými živinami – vitamíny, minerály, stopovými prvky, aminokyselinami. Především Chlorella má výrazné čistící schopnosti – umí vyvázat v těle škodliviny, těžké kovy, toxiny a přirozenou cestou (zažíváním) je vyvést ven. Dobře uklidí v těle, a ječmen tělo zaplaví živinami a zasytí do poslední buňky důležitými látkami. Spolu vyživují a upravují mikrobiom ve střevě a tím zlepšují celkovou imunitu člověka. Mění pH střev, hojí sliznici. Dokážou zmírnit až odstranit příznaky alergických reakcí. Pracují ve vzájemné synergii.

Chlorofyl neboli zelená krev rostlin – v těle působí protizánětlivě, proti otokům a svým složením je velmi podobný našemu krevnímu barvivu – hemoglobinu. Zlepšuje krevní obraz a vrací krev do zdravých hodnot. Chlorofyl má vysoce hojivé účinky – hojí jak uvnitř, tak i zvenčí (používá se na obklady, výplachy, zásyp do ran, ekzémů), hojí akutní i chronické záněty, má deodorační účinky.

Enzymy jsou velmi důležité látky pro fungování lidského těla. Díky enzymům například trávíme, jsou zodpovědné za správné fungování orgánů. Enzymy jsou obsaženy v živé stravě. Pokud člověk nemá vyvážený jídelníček, enzymy ubývají a tělo se vyčerpává ze svých zásob. Především ječmen má velké množství přírodních enzymů, které doplňují všechny deficity plynoucí z dnešního způsobu stravování, kdy převažují v jídelníčku tepelně, chemicky a průmyslově upravené potraviny. Trávení se harmonizuje a tělo může naplno využívat energii z přijímané stravy.

Zásadotvornost – Ječmen a Chlorella jsou silně zásadotvorné, umí obnovit a udržet v těle zdravé pH, které je důležité pro zachování zdraví a rovnováhy. Spousta nemocí pramení z překyselení, které způsobuje např. nezdravá strava, stres, mělké dýchání. Zelené potraviny jsou jednoduchou a smysluplnou podporou těla a prevencí před nemocí, včetně těžkých civilizačních onemocnění, jako jsou rakovina či neurodegenerativní poruchy.

Antioxidanty jsou zásadní v prevenci a léčbě řady civilizačních nemocí, včetně rakoviny. Velké množství antioxidantů v zelených potravinách pohlcuje volné radikály. Antioxidanty chrání buňky před poškozením rentgenovým a jiným škodlivým zářením, zpomalují stárnutí, omlazují vnitřní i vnější prostředí našeho těla. Výrazně zlepšují stav pleti, kůže se velmi dobře opaluje, protože je dobře vyživená a chráněná.

Být zdravý je normální a přirozené

Zelené potraviny dokonale nahrazují různé multikomplexy vitamínů a minerálů určené pro těhotné ženy a kojící matky. Navíc, jak ječmen, tak i řasa, působí jako adaptogeny, to znamená, že harmonizují činnost jednotlivých orgánů a systémů v těle. To je nutné ohlídat především v tak náročných obdobích, jakými jsou doba těhotenství a kojení.

Rozhodně se nemusíš obávat skutečnosti, že se zahájením užívání zelených potravin v době těhotenství nebo kojení, začne nekontrolovaně docházet k detoxikaci, tj. k vyššímu uvolňování jedovatých látek z organismu mámy s možným ohrožením plodu nebo dítěte. To se nestane. K vylučování těchto látek z těla dochází především přes ledviny a stolici, částečně přes pokožku. Nijak významně se nezvyšuje ani podíl škodlivin v mateřském mléce.

Naopak, živiny ze zelených potravin přechází do mateřského mléka a s nimi i spousta energie a dobré nálady, což na svém miminku můžeš pozorovat. Kdyby náhodou bylo příliš čilé, zkus zelené potraviny brát nejpozději kolem 16. hodiny odpolední, aby večerní porce zeleného nezpůsobila tvoje nevyspání.

Těhotenství i doba kojení jsou nesmírně náročnými obdobími v životě ženy. Zátěž, která je na jejich organismus kladena, je velmi vysoká a vyžaduje komplexní a dostatečný přísun živin, prevenci poruch imunitního systému, zmírnění různých nepříjemných pocitů a příznaků. Čím dříve začneš zelenáče sama konzumovat a čím déle je dítě „zeleným“ mlékem kojené, tím lépe prospívá a je méně nemocné. Pokud kojit nemůžeš, můžeš, pod odborným dohledem přidat zelený prášek přímo do lahvičky k umělému mléku.

Co všechno mohou zelené potraviny pro malé děti udělat dobrého?

Zelené potraviny pomáhají rozvíjejícímu se imunitnímu systému:

  • nabrat sílu a rychleji dozrát,
  • lépe zvládat virové, bakteriální, plísňově i parazitární podněty,
  • snadněji se vypořádat s reakcemi na očkování,
  • tělu dodávají nezbytné živiny, které v přirozeně stravě chybí, a které jsou nesmírně důležité pro správný vývoj a růst.

V období růstu, zejména v jeho rychlých periodách, jsou na organizmus kladeny obrovské nároky na přívod živin. Pokud tělo není dostatečně vyživené, dochází k poruchám růstu, objevují se noční bolesti dlouhých kostí, občas i křeče z nedostatku základních minerálů.

Udržováním pořádku v trávicím traktu (správného složení střevní mikroflóry) a v játrech, mírní až odstraňují projevy alergií, ať již ekzému na kůži nebo projevy alergie na sliznicích. Pochopitelně i předchází vzniku všech infekčních onemocnění. Když náhodou se nějaké objeví, pak je průběh kratší, mírnější a nemusí se nasazovat antibiotika. Zelené potraviny pomohou urychlit hojení úrazů a zabrání případným komplikacím. Používají se i lokálně, přímo na místo zranění.

Zelené potraviny podporují i psychomotorický vývoj, rozvoj koordinace pohybů a zároveň i abstraktních funkcí mozku odpovědných za vývoj logického myšlení, představivosti, paměti, mluvení. K dítěti se dostávají přes mateřské mléko kojením, nebo přímou spotřebou.

Barevné potraviny jsou jako doplněk k potravinám zeleným. Jsou to sušená červená řepa, mrkev, borůvka, brusinka. 

Ječmen i řasu Chlorellu mám neustále doma. Napiš si o balení na vyzkoušení. Poradenství ohledně zelených potravin a výživy je ZDARMA. Neváhejte mně kontaktovat.

Upozornění: Všechna doporučení se týkají výhradně Chlorelly a Ječmene od firmy Green Ways (GW). Konzumace zelených potravin jiných značek, které neprocházejí dostatečnou kontrolou, nemůžu v době těhotenství, kojení či růstu malého dítěte doporučit.

V další částí článku Zelené potraviny a očkování, se dozvíš praktické tipy k očkovaní a jak to mají se zeleným moje děti.